Notification
50
Vendor Ipsum have sent you a quotation8 hours ago
50
Vendor Ipsum have sent you a quotation8 hours ago
View All

Submit Your Request

Browse Categories in Home, Events, Health & Fitness, Automotive & Transport, Office, and Lessons

Privacy Policy

This Privacy Policy is effective as of 1 July 2015.

Kaodim’s mission is to empower people to find and hire the best providers for their service needs, and to be a driver of commerce for businesses. We value your privacy. You are given the power to decide what personal information you share with us. We also let you know how we may use the personal information that you share with us. Defined terms used here shall bear the same meaning as defined in our Terms and Conditions, unless otherwise stated.

Kaodim is committed to complying with the Personal Data Protection Act 2010 (“PDPA”) of Malaysia. This Privacy Policy Statement sets out how Kaodim collects and uses your personal data. It also sets out the measures that we put in place with regards to personal data protection.

Collection and Use of Personal Data

You can generally use and browse the Website without providing any Personal Data and may remain anonymous.

However, to gain the full benefit and optimum experience of our Website, you may elect and decide to create an Account or to register your details with us, in which case you may be required to provide personal information such as (but not limited to) your name, telephone number, general geographical location or address, e-mail address or any other information which may identify you (“Personal Data”).

Such Personal Data may be used to:

  1. Enable you to access and use the Website and Kaodim Services;
  2. send you emails, SMS or other form of communication which is related to your use of the Website, such as to verify your identity, personal information, refer you to Service Professionals for Services that you have requested or for other purposes related to the Kaodim Service; and
  3. add you to our mailing list, to send you marketing and promotional materials which we think you may be interested in from time to time. You can at any time decide to unsubscribe from our mailing list and to stop receiving marketing and promotional materials via the links in such communication or by emailing us at info@kaodim.com.

Other Information Collected

When you visit our Website, we may also automatically record information that your browser sends whenever you visit a website. This data does not identify you as an individual and may include:

  1. Your computer's IP address;
  2. Browser type;
  3. The pages you visit on our Website; and
  4. The time spent on those pages, items and information searched for on our site, access times and dates, and other statistics.

This information is collected for analysis and evaluation in order to help us improve the Website and Kaodim Services. This data is collected anoymously and will not be used in association with any Personal Data.

As part of the above, we may use cookies and Google Analytics. We may also use remarketing with Google Analytics to advertise online. Third-party vendors, including Google, may show our ads on websites across the Internet. We and third-party vendors, including Google, use first-party cookies (such as the Google Analytics cookie) and third-party cookies (such as the DoubleClick cookie) together to inform, optimize, and serve ads based on visitors’ past visits to our website, as well as report how ad impressions, other uses of ad services, and interactions with these ad impressions and ad services are related to visits to our website.

Links to Other Websites

We may provide links to other websites that we do not control, these include those of our Service Professionals. We do not assume responsibility for the privacy practices, products, services or any other content of any websites or pages that is not under our control. We do not bear any responsibility for any actions or policies of third-party websites. Moreover, we disclaim all responsibility for the subsequent use of an email address or any other personally identifiable information you have provided to an affiliate store or any other website we might link to that is not under our control. You are advised to check the privacy policies of those websites upon visiting them.

Disclosure of information

We do not sell, distribute or lease Personal Data or information that you provide or which Kaodim otherwise comes by to third parties unless required by law, or with your permission. We may however disclose or transfer Personal Data or information for the purposes of rendering our services to you and this may include disclosure to any professional, third party service providers to us, who are formally engaged by us to help us make available and provide the Website and the Kaodim Service.

Protection of information

Kaodim is committed to take all reasonable and practical steps to ensure that any personal information or data that we collect or come into possession of is protected against loss, misuse, abuse, modification or any unauthorized or accidental use, access, disclosure, modification, alteration or destruction. We ensure that all Personal Data collected will be safely and securely stored. We protect your personal information by:

  1. Restricting access to Personal Data;
  2. Maintaining and implementing measures to prevent unauthorized computer access; and
  3. Securely destroying and / or deleting your personal information when it's no longer needed.

Contact Information for Access, Correction, Enquiries

Should you wish to:

  1. access; or
  2. make any corrections to,

the Personal Data which Kaodim has collected from you, or otherwise have any enquiries in respect of your Personal Data, please feel free to contact us via e-mail at info@kaodim.com.

Changes to this Privacy Policy

Kaodim may revise this Privacy Policy from time to time, as it may deem necessary. You will be notified of any such changes. By accessing or continuing use of our services after any changes to this Privacy Policy, you agree to be bound by this Privacy Policy including any changes made to it. If you have any questions regarding this Privacy Policy, you may contact us at info@kaodim.com.

Dasar Privasi

Dasar Privasi ini berkuatkuasa pada 1 Julai 2015.

Misi Kaodim adalah untuk membantu orang ramai mencari dan menyewa penyedia perkhidmatan terbaik untuk keperluan anda, dan menjadi pemacu pemasaran untuk perniagaan. Kami menghargai privasi anda. Anda diberi kuasa untuk memutuskan atas maklumat peribadi yang anda kongsi dengan kami. Kami juga berkongsi dengan anda bagaimana kami boleh menggunakan maklumat peribadi yang anda kongsi dengan kami. Istilah tetap yang digunakan di sini akan membawa maksud yang sama seperti yang ditakrifkan dalam Terma dan Syarat kami, melainkan dinyatakan sebaliknya.

Kaodim komited untuk mematuhi Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 ("PDPA") Malaysia. Kenyataan Dasar Privasi ini menetapkan bagaimana Kaodim mengumpul dan menggunakan data peribadi anda. Ia juga menetapkan langkah-langkah yang dilaksanakan oleh kami berkaitan dengan perlindungan data peribadi.

Pengumpulan dan Penggunaan Data Peribadi

Anda secara umum boleh melayari Laman Web Kaodim tanpa memberikan sebarang Data Peribadi dan mungkin tetap tanpa nama.

Walau bagaimanapun, untuk mendapatkan manfaat sepenuhnya dan pengalaman optimum di Laman Web kami, anda boleh memilih dan membuat keputusan untuk membuat Akaun atau untuk mendaftarkan butiran anda dengan kami, dalam hal ini anda mungkin perlu memberikan maklumat peribadi seperti (tetapi tidak terhad kepada) nama anda, nombor telefon, lokasi atau alamat geografi umum, alamat e-mel atau apa-apa maklumat lain yang mungkin mengenal pasti anda ("Data Peribadi").

Data Peribadi tersebut boleh digunakan untuk:

  1. membolehkan anda mengakses dan menggunakan Perkhidmatan Laman Web dan Kaodim;
  2. menghantar e-mel, SMS atau sebarang bentuk komunikasi lain yang berkaitan dengan penggunaan Laman Web anda, seperti untuk mengesahkan identiti anda, maklumat peribadi, merujuk anda kepada Perkhidmatan Profesional untuk Perkhidmatan yang anda minta atau untuk tujuan lain yang berkaitan dengan Perkhidmatan Kaodim; dan
  3. tambah anda ke senarai mel kami, untuk menghantar bahan pemasaran dan promosi yang kami rasakan anda mungkin berminat dari masa ke semasa. Anda boleh membuat keputusan pada bila-bila masa untuk berhenti melanggan senarai kami dan berhenti menerima bahan pemasaran dan promosi melalui pautan dalam komunikasi tersebut atau dengan menghantar e-mel kepada kami di info@kaodim.com

Maklumat Lain Terkumpul

Apabila anda melawati Laman Web kami, kami juga secara automatik boleh merekod maklumat anda setiap kali anda melawat Laman Web. Data ini tidak mengenal pasti anda sebagai individu dan mungkin termasuk:

  1. Alamat IP komputer anda;
  2. Jenis pelayar;
  3. Laman-laman yang anda lawati di Laman Web kami; dan
  4. Masa yang diluangkan untuk halaman, item dan maklumat yang dicari di laman web kami, waktu dan tarikh akses dan statistik lain.

Maklumat ini dikumpul untuk analisis dan penilaian bagi membantu kami meningkatkan Perkhidmatan Laman Web dan Kaodim. Data ini dikumpul secara tanpa nama (anonymous) dan tidak akan digunakan bersekutu dengan mana-mana Data Peribadi.

Sebagai sebahagian daripada perkara di atas, kami mungkin menggunakan cookies dan Google Analytics. Kami juga boleh menggunakan pemasaran semula dengan Google Analytics untuk mengiklankan secara dalam talian. Penjual pihak ketiga, termasuk Google, boleh memaparkan iklan kami di laman web di seluruh Internet.

Pautan ke Laman Web Lain

Kami mungkin menyediakan pautan ke laman web lain yang bukan dibawah kawalan kami, ini termasuk laman web Profesional Perkhidmatan kami. Kami tidak bertanggungjawab terhadap amalan privasi, produk, perkhidmatan atau sebarang kandungan laman web atau halaman yang tidak dikawal oleh kami. Kami tidak bertanggungjawab untuk sebarang tindakan atau dasar laman web pihak ketiga. Tambahan pula, kami menolak semua tanggungjawab untuk kegunaan lanjut alamat e-mel atau apa-apa maklumat lain yang dapat dikenalpasti secara peribadi yang telah anda berikan ke kedai afiliasi atau laman web lain yang mungkin berkait dengan kami tetapi tidak berada di bawah kawalan kami. Anda dinasihatkan untuk menyemak dasar privasi laman web tersebut.

Pendedahan maklumat

Kami tidak menjual, mengedar atau menyewa Data Peribadi atau maklumat yang anda berikan atau sebaliknya yang diterima Kaodim daripada pihak ketiga melainkan jika dikehendaki oleh undang-undang, atau dengan izin anda. Walau bagaimanapun, kami boleh mendedahkan atau memindahkan Data Peribadi atau maklumat dengan tujuan memenuhi perkhidmatan kami kepada anda dan ini mungkin termasuk pendedahan kepada mana-mana pembekal perkhidmatan profesional pihak ketiga kepada kami, yang secara rasmi terlibat bersama kami untuk membantu menyediakan perkhidmatan Laman Web dan Perkhidmatan Kaodim.

Perlindungan Maklumat

Kaodim komited untuk mengambil langkah-langkah yang munasabah dan praktikal untuk memastikan bahawa segala maklumat atau data peribadi yang kami terima atau miliki dilindungi daripada kerugian, penyalahgunaan, pengubahsuaian atau apa-apa penggunaan tanpa izin atau tidak sengaja, akses, pendedahan, pengubahsuaian, perubahan atau kemusnahan. Kami memastikan bahawa semua Data Peribadi yang dikumpul akan disimpan dan terjamin selamat. Kami melindungi maklumat peribadi anda dengan:

  1. Membatas akses kepada Data Peribadi;
  2. Mengekalkan dan melaksanakan langkah-langkah untuk mencegah akses komputer yang tidak dibenarkan; dan
  3. Memusnahkan dan / atau memadamkan maklumat peribadi anda dengan selamat apabila tidak diperlukan lagi.

Maklumat Hubungan untuk Akses, Pembetulan, Pertanyaan

Sekiranya anda ingin:

  1. aakses; atau
  2. membuat apa-apa pembetulan kepada,

Data Peribadi yang dikumpulkan oleh Kaodim daripada anda, atau mempunyai pertanyaan mengenai Data Peribadi anda, sila hubungi kami melalui e-mel di info@kaodim.com

Perubahan kepada Dasar Privasi

Kaodim boleh menyemak Dasar Privasi ini dari masa ke semasa, sebagaimana yang difikirkannya perlu. Anda akan dimaklumkan mengenai sebarang perubahan sedemikian. Dengan mengakses atau meneruskan penggunaan perkhidmatan kami selepas sebarang perubahan kepada Dasar Privasi ini, anda bersetuju untuk terikat dengan Dasar Privasi ini termasuk sebarang perubahan yang dibuat kepadanya. Jika anda mempunyai sebarang pertanyaan mengenai Dasar Privasi ini, anda boleh menghubungi kami di info@kaodim.com